پلتفرم‌هایی که می‌توانند بازار قراردادهای هوشمند در سال 2022 را تحت تاثیر قرار دهند

امور مالی غیر متمرکز (DeFi) به همراه توکن‌های غیر مثلی (NFT) که مبتنی بر قراردادهای هوشمند هستند، در سال 2021 در سر تیتر رسانه‌ها قرار داشتتند و همچنین سود بسیاری را به سرمایه گذاران خود رساندند. این دو بخش به پذیرش و استقبال بیشتر از ارزهای دیجیتال کمک کردند. تمامی این رویدادها بدون قابلیت‌های اساسی فناوری قراردادهای هوشمند امکان پذیر نبود.

در حالی روزهای پایانی سال 2021 را سپری می‌کنیم که همچنان شبکه اتریوم پرکاربردترین پلتفرم لایه یک برای قرارداد هوشمند در بین شبکه‌های دیگر است، اما همه از هزینه‌های بالا و مشکلات تراکم شبکه در چند سال گذشته مطلع هستند.

در سال 2021، شبکه‌های رقیب مانند Avalanche و Binance Smart Chain با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار شدند و این سازگاری نتایج مثبتی را برای سرمایه‌ گذاران در هر دو شبکه در پی داشت.

در اینجا نگاهی به چند پروتکل لایه یک با عملکرد برتر در سه ماهه پایانی سال 2021 می‌اندازیم و بررسی می‌کنیم که چگونه مشارکت، سرمایه گذاری از منابع مالی سنتی و توسعه پروتکل ممکن است برای چشم انداز یک پروژه در سال 2022 مفید باشد.

الگورند (ALGO)

الگورند (ALGO) یک شبکه بلاک چین لایه یک است که از مکانیزم اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند. این شبکه به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند پایداری خود را حفظ کند و همچنین بسیار مقیاس پذیر باشد. این ویژگی‌ها باعث شده است که الگورند بتواند تراکنش‌های سنگین را با کمترین کارمزد پردازش کند.

در سه ماهه پایانی سال، پروتکل ماشین مجازی Algorand راه اندازی شد که باعث اجرای برنامه‌های غیر متمرکز (DApps) بر روی شبکه شد، به این معنی که پروژه‌های DeFi و NFT اکنون می‌توانند در شبکه فعالیت کنند.

دو استیبل کوین تتر (USDT) و یو اس دی کوین (USDC) قبلاً در شبکه راه اندازی شده بودند، بنابراین ادغام آنها در پلتفرم‌های جدید DeFi نسبتاً بدون دردسر بود و امکان جمع‌آوری سریع نقدینگی را فراهم کرد. همچنین بنیاد الگورند نیز در سال جاری یک صندوق با موجودی 150 میلیون توکن ALGO، معادل 300 میلیون دلار، راه‌ اندازی کرد تا توسعه اکوسیستم دیفای در این شبکه را سرعت ببخشد.

این پروژه همچنین توجه سرمایه گذاران نهادی و موسسات را به خود جلب کرد و سرمایه قابل توجهی از Borderless Capital دریافت کرد که یک صندوق 500 میلیون دلاری برای کمک به توسعه DApps در الگورند راه اندازی کرد. شرکت Hivemind Capital Partners هم این پروتکل را به عنوان اولین شریک فناوری خود انتخاب کرد.

در ماه اکتبر، الگورند ویژگی‌های حاکمیتی را راه‌ اندازی کرد که به دارندگان ALGO اجازه می‌دهد در توسعه و تصمیم گیری پروتکل نقش داشته باشند. همچنین در 18 نوامبر، شرکت 21Shares راه اندازی یک محصول قابل معامله (ETF) نقدی برای الگورند با پشتیبانی فیزیکی را اعلام کرد که به افزایش قیمت ALGO به بالاترین قیمت سالانه خود یعنی 2.99 دلار کمک کرد.

تزوس (Tezos)

تزوس (XTZ) یک بلاک چین اثبات سهام انعطاف پذیر است که طوری طراحی شده است که برای تکامل در طول زمان به هارد فورک نیازی نداشته باشد. در سه ماهه چهارم سال 2021، نهادهای مالی سنتی مانند بانک عرب سوئیس با این پروتکل برای راه‌ اندازی سهام‌گذاری، معامله و امانت‌داری برای توکن اصلی شبکه تزوس، یعنی «XTZ» مشارکت کردند.

در 7 دسامبر، این پروژه پس از گسترش اکوسیستم NFT خود با همکاری با Ubisoft که یک شرکت بزرگ بازی سازی است، خبرساز شد. با این همکاری تزوس قدم بزرگی برای گسترش NFT خود انجام داد. پلتفرم Ubisoft Quartz هم، از بلاک چین تزوس استفاده کرده است و بازیکنان «Ghost Recon: Breakpoint» می‌توانند NFTهای مخصوص این بازی را در بازار یوبی‌سافت کوارتز بخرند و معامله کنند.

همچنین در 15 دسامبر، Rarible که یک بازار محبوب برای NFT است از ادغام بلاک چین Tezos در اکوسیستم خود خبر داد. این بدان معناست که کاربران Rarible می‌توانند NFT‌های Tezos را در محیطی ارزان‌تر از بازار مبتنی بر اتر بخرند، بفروشند و معامله کنند.

بخشی از دلیل افزایش توجه به بلاک چین تزوس، مصرف پایین این شبکه است. بر اساس گزارش اخیر PwC درباره انتشار کربن در بین ارزهای دیجیتال، شبکه Tezos افزایش 70 درصدی بهره وری انرژی در سال 2021 را داشته است، به طوری که شبکه تزوس سالانه معادل فقط 17 فرد عادی آلودگی کربنی دارد.

در حال حاضر، تزوس اوج قیمتی سالانه خود، یعنی 9.17 دلار را از دست داده است و با قیمتی حدود 4.25 دلار معامله می‌شود.

الروند (EGLD)

الروند یک پلتفرم بلاک چینی برای برنامه‌های توزیع‌شده و کسب‌وکارهای سازمانی است که هدف آن تبدیل‌شدن به اکوسیستم فناوری «نسل جدید اینترنت» است. بر اساس وب سایت این پروژه، شبکه الروند از فناوری شاردینگ برای پردازش 15000 تراکنش در ثانیه (TPS) با میانگین هزینه تراکنش 0.001 دلار استفاده می‌کند.

افزایش قیمت در اواخر سال که در توکن بومی EGLD مشاهده شد، پس از راه‌ اندازی یک برنامه تشویقی نقدینگی 1.29 میلیارد دلاری توسط صرافی غیر متمرکز Maiar که بر بستر الروند است، رخ داد.

قبل از راه اندازی برنامه نقدینگی، قیمت EGLD به دلیل افزایش استفاده از آن به عنوان نوعی پرداخت دیجیتال، از جمله مشارکت با جشنواره موسیقی رومانیایی Untold، در حال افزایش بود که این جشنواره اعلام کرد می‌توان بلیت سال 2021 خود را با استفاده از EGLD خریداری کرد.

منبع: cointelegraph