مشکلات مربوط به کمبود برق و گاز در کشور، همواره موجب اعتراضات استخراج کنندگان رمزارز شده است. با این حال، مقامات در پی بر طرف کردن این مشکل و تلاش برای کاهش این محدودیتها هستند.
وزارت نیرو، به طور مداوم ماینرها را به استفاده از انرژی تجدیدپذیر برای استخراج رمزارز تشویق کرده است. اما مراکز استخراج رمزارز با اشاره به اینکه جریان برق انرژی تجدیدپذیر پیوسته نیست، به این مساله که نمیتوان به صورت مدام از آن استفاده کرد، اعتراض دارند.
بر اساس این مقررات ابلاغ شده، در حال حاضر مراکز استخراج رمز ارز میتوانند با نیروگاههای تجدیدپذیر قرارداد دو جانبه امضا کنند. بر این اساس، وزارت نیرو دیگر در قیمت گذاری دخالتی نخواهد داشت و یک توافق دو جانبه بین مالک نیروگاه و دارنده مرکز استخراج رمزارز صورت خواهد گرفت. همچنین، الزاما نیازی نیست که محل استقرار نیروگاه و مرکز استخراج رمزارز در یک مکان باشد. در صورتی که این دو در محلهای جداگانه باشند، برق از طریق نیروگاه به شبکه تزریق میشود و سپس شبکه آن را در محلی دیگر به مرکز استخراج رمزارز تحویل میدهد و تنها حق ترانزیت دریافت میکند.
محمد خدادادی، مجری طرح تامین برق استخراج رمزارزها بیان کرد که برای این کار تنها یک شرط وجود دارد و آن این است که شبکه به همان میزانی انرژی به مراکز استخراج رمزارز تحویل میدهد که در قرارداد دوجانبه تعهد کرده است. اگر میزان انرژی که به شبکه تزریق شده کمتر از میزان انرژی باشد که نیروگاه انرژی تجدیدپذیر در قرارداد دو جانبه تعهد کرده که به مرکز استخراج رمزارز تحویل دهد، در این صورت، شبکه، برق مراکز استخراج رمزارز را تامین خواهد کرد اما هزینه برق را بر اساس تعرفه استخراج رمزارز از نیروگاه میگیرد.
خدادادی افزود این روش شاید مهمترین و اثربخشترین راه برای تامین برق استخراج رمز ارزها بوده است و در عین حال فشاری به شبکه برق و گاز وارد نمیشود که در این صورت میتوان یک جریان برق پایدار و مداوم برای استخراج رمز ارز در کشور را تامین کرد.
منبع: eghtesadonline