صندوق بین‌المللی پول: بیت کوین به عنوان بخش جدایی ناپذیر از انقلاب دارایی‌های دیجیتال است

بر طبق گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول (IMF) ارز‌های دیجیتال دیگر به عنوان یک کلاس دارایی مبهم شناخته نمی‌شوند و با توجه به رشد همبستگی میان ارز‌های دیجیتال با بازار‌های سهام می‌توان نقش بیت کوین و دیگر ارز‌های دیجیتال را به عنوان یک پوشش ریسک قابل توجه دانست.

یک پست وبلاگ همراه با نظرسنجی، خطرات جدید مرتبط با ارتباط رو به رشد بین دارایی‌های دیجیتال و بازارهای مالی را برجسته می‌کند. این مقاله که توسط توبیاس آدریان (Tobias Adrian)، مدیر بخش بازارهای پولی و سرمایه صندوق بین‌المللی پول و تارا ایر (Tara Iyer)، اقتصاددان و همچنین مهوش قریشی (Mahvash Qureshi)، معاون بخش تحقیقاتی نوشته شده است، ادعا می‌کند که ارتباط زیاد بین دارایی‌های رمز ارزی و سهام «مزایای تنوع ریسک درک شده آنها را در سراسر بازارهای مالی محدود می‌کند و خطر سرایت به دیگر بازارهای مالی را افزایش می‌دهد.»

در این مقاله آمده است: «دارایی‌های رمز ارزی مانند بیت کوین از یک طبقه دارایی مبهم با تعداد کمی از کاربران به بخشی جدایی ناپذیر از انقلاب دارایی‌های دیجیتال تبدیل شده‌اند،» و اضافه می‌کند که این انتقال همراه با نگرانی‌هایی برای ثبات مالی است.

نویسندگان با اشاره به اینکه بیت کوین و اتر (ETH) به ندرت با شاخص‌های سهام اصلی قبل از همه گیری کرونا ارتباط داشتند، نویسندگان توافق کردند که دارایی‌های رمز ارزی به تنوع ریسک برای سرمایه‌ گذاران کمک می‌کند و به عنوان پوششی در برابر نوسانات در سایر طبقات دارایی عمل می‌کنند.

شایان ذکر است که ارتباط و همبستگی میان بیت کوین و بازار سهام S&P 500 با 3600 درصد رشد از میزان 0.01 به 0.36 از ماه آوریل 2020 تا به امروز افزایش داشته است. این بدان معنی است که این دو طبقه دارایی از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا با هم افزایش و کاهش بیشتری داشته‌اند.

به گفته کارشناسان صندوق بین المللی پول، با همبستگی و ارتباط قوی تر، خطرات بیشتری برای بیت کوین امکان دارد به وجود بیایند. پیوستگی فزاینده بین بازارهای ارز دیجیتال و سهام، امکان انتقال شوک‌هایی را فراهم می‌کند که می‌تواند بازارهای مالی را بی ثبات کند. نویسندگان با اشاره به اینکه دارایی های رمز ارزی دیگر در حاشیه سیستم مالی نیستند، خلاصه کردند:

با توجه به نوسانات و ارزش گذاری نسبتاً بالای آنها، افزایش حرکت مشترک آنها می‌تواند به زودی خطراتی را برای ثبات مالی به ویژه در کشورهایی با پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال ایجاد کند.

کارشناسان همچنین خواستار یک چارچوب نظارتی هماهنگ جهانی شدند “برای هدایت مقررات ملی و نظارت و کاهش خطرات ثبات مالی ناشی از اکوسیستم ارزهای دیجیتال”.

ماه گذشته، گیتا گوپینات (Gita Gopinath)، اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول، درخواست مشابهی را برای یک سیاست جهانی در مورد ارزهای دیجیتال مطرح کرد. او بیان کرد که اگر کشورها ارز دیجیتال را ممنوع کنند، هیچ کنترلی بر مبادلات خارج از کشور که مشمول مقررات کشورشان نیستند، نخواهند داشت.

منبع: cointelegraph