متا (Meta) کمپانی مادر فیسبوک از ابر کامپیوتر خود با نام Research SuperCluster رو نمایی کرده است و اظهار داشته است که این فناوری راه را برای ساخت متاورس هموار خواهد کرد.
این غول رسانههای اجتماعی گفت که معتقد است RSC یکی از سریعترین ابررایانههای جهان است و بر اساس یک پست وبلاگی در روز دوشنبه که از سختافزار پرده برداری کرد، زمانی که در اواسط سال 2022 به طور کامل عملیاتی شود، جایگاه اول را خواهد گرفت.
این شرکت نوشت: «توسعه نسل بعدی هوش مصنوعی پیشرفته به رایانههای جدید قدرتمندی نیاز دارد که قادر به انجام میلیونها عملیات در ثانیه هستند.
در نهایت، کار انجام شده با RSC، راه را به سوی ساخت فناوریها برای پلتفرم محاسباتی بزرگ بعدی هموار میکند. متاورس، جایی که برنامهها و محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی نقش مهمی را ایفا خواهند کرد.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل شرکت، روز سه شنبه در یک پست فیس بوک اضافه کرد: تجربیاتی که ما برای متاورس میسازیم به قدرت محاسباتی عظیمی نیاز دارد (پنج میلیون عملیات در ثانیه) و RSC مدلهای هوش مصنوعی جدیدی را امکانپذیر میکند که میتوانند از تریلیونها مثال بیاموزند، صدها زبان را بفهمند و موارد دیگر.
این دستگاه قادر خواهد بود در صدها زبان مختلف کار کند تا “هوش مصنوعی پیشرفته” را برای بینایی رایانه، پردازش زبان طبیعی و تشخیص گفتار توسعه دهد.
امیدواریم RSC به ما کمک کند تا سیستمهای هوش مصنوعی کاملاً جدیدی بسازیم که میتواند به عنوان مثال، ترجمههای صوتی فوری را برای گروههای بزرگی از مردم، که هر کدام به زبان متفاوتی صحبت میکنند، قدرت بخشد تا بتوانند به طور یکپارچه در یک پروژه تحقیقاتی همکاری کنند یا یک بازی واقعیت افزوده بازی کنند.
متا محل قرارگیری رایانه یا هزینههای مربوط به توسعه و ایجاد آن را فاش نکرد.
کامیلا روسو (Camila Russo)، تحلیلگر مالی غیرمتمرکز، دستگاه جدید متا را با شبکه اتریوم مقایسه کرد، شبکه اتریوم که توسط برخی در صنعت به عنوان یک “ابر کامپیوتر” جهانی در حال حاضر شناخته میشود.
در دسامبر 2021، راجا کدوری، معاون سیستمهای محاسباتی شتابدهی و گروه گرافیکی اینتل، گفت که زیرساختهای محاسباتی کنونی باید هزاران برابر بهبود یابد تا بتواند متاورس را تقویت کند.
کدوری در آن زمان به کوارتز (Quartz ) گفت: «شما باید در کمتر از یک میلیثانیه، کمتر از ده میلیثانیه برای استفاده در زمان واقعی، به پتافلاپ [هزار ترافلاپس] محاسبات دسترسی داشته باشید».
متاورس که عمدتاً به عنوان تکرار بعدی اینترنت توصیف میشود، به فضای مجازی اشاره دارد که در آن افراد میتوانند کار کنند، بازی کنند و معاشرت کنند، اغلب با استفاده از واقعیت مجازی و فناوری واقعیت افزوده.
منبع: cointelegraph