برنده و بازنده در ارزهای دیجیتال از نگاه FATF

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) دستورالعمل‌های خود را در مورد دارایی‌های مجازی منتشر کرد و استانداردهایی را ارائه کرد که پتانسیل تغییر شکل صنعت ارزهای دیجیتال در آمریکا و سراسر جهان را دارند. این راهنمای ارائه شده به یکی از مهم‌ترین چالش‌های این صنعت یعنی متقاعد کردن تنظیم کننده‌ها، قانونگذاران و مردم در مورد اینکه این صنعت عمل پولشویی را تسهیل نمی‌کند، می‌پردازد.

این راهنمایی به‌ ویژه به بخش‌هایی از صنعت ارزهای دیجیتال مربوط می‌شود که اخیراً چالش‌هایی را برای تنظیم کننده‌های قوانین این حوزه به وجود آورده است. از جمله این بخش‌ها امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، استیبل کوین‌ها و توکن‌های غیر مثلی (NFT) هستند.

این دستورالعمل‌ها و راهنمایی بیشتر از رویکرد نوظهور تنظیم کننده‌های آمریکا در مورد DeFi و استیبل کوین پیروی می‌کند. نکته مثبت برای این صنعت این است که FATF ظاهراً نسبت به NFT ها گارد کمتری دارد و احتمالاً فرض می‌کنند که NFT‌ها دارایی‌های مجازی نیستند. با این حال، این راهنما راه را برای قانون گذاران باز می‌کند تا NFT‌ها را در صورتی که برای سرمایه گذاری استفاده شوند، تنظیم کنند.

FATF یک سازمان بین دولتی است که وظیفه آن تدوین سیاست هایی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است. در حالی که FATF نمی‌تواند قوانین یا سیاست‌های الزام آور ایجاد کند، رهنمودهای آن تأثیر قابل توجهی بر قوانین مبارزه با تأمین مالی تروریسم و ​​مبارزه با پولشویی (AML) در بین کشورهای عضو خود دارد. وزارت خزانه داری آمریکا یکی از سازمان‌های دولتی است که به طور کلی مقرراتی را بر اساس دستورالعمل‌های FATF دنبال و اجرا می‌کند.

هنگامی که یک نهاد به عنوان یک ارائه دهنده خدمات دارایی مجازی (VASP) شناخته می‌شود، باید با الزامات مربوط به حوزه قضایی که در آن تجارت می‌کند، که عموماً شامل اجرای برنامه های مبارزه با پولشویی (AML) و مبارزه با تروریسم است، مطابقت داشته باشد، مجوز یا در دولت محلی خود ثبت شود. و تحت نظارت یا نظارت آن دولت قرار گیرد.

تاثیر بر امور مالی غیر متمرکز (DeFi)

راهنمای FATF در مورد پروتکل‌های DeFi چندان واضح نیست. FATF با بیان این مطلب آغاز می‌کند:

برنامه DeFi (یعنی برنامه نرم افزاری) تحت استانداردهای FATF یک VASP نیست، زیرا استانداردها برای نرم افزار اعمال نمی‌شوند

این دستورالعمل به همین جا ختم نمی‌شود. در عوض، FATF توضیح می‌دهد که سازندگان پروتکل DeFi، مالکان، اپراتورها یا دیگرانی که کنترل یا نفوذ کافی بر پروتکل DeFi را حفظ می‌کنند، ممکن است تحت تعریف FATF از VASP قرار بگیرند، جایی که آنها خدمات VASP را ارائه یا تسهیل می‌کنند.

تاثیر بر استیبل کوین‌ها

دستورالعمل جدید همان موضع قبلی سازمان را مجدداً تأیید می‌کند که استیبل کوین‌ها، رمزارزهایی هستند که ارزش آنها به ذخیره ارزشی مانند دلار آمریکا متصل است که مشمول استانداردهای FATF به عنوان VASP هستند.

این راهنما به خطر «پذیرش انبوه» می‌پردازد و ویژگی‌های طراحی خاصی را که بر ریسک AML تأثیر می‌گذارد، بررسی می‌کند. به طور خاص، این راهنما به «دستگاه های حاکمیت مرکزی استیبل کوین‌ها» اشاره دارد که «به طور کلی تحت پوشش استانداردهای FATF» به عنوان یک VASP قرار خواهند گرفت.

این راهنما از VASPها می‌خواهد تا قبل از راه‌ اندازی شبکه یا پلتفرم و به صورت مداوم، ریسک AML استیبل کوین‌ها را شناسایی و درک کنند، و قبل از اجرای محصولات استیبل کوین، ریسک را مدیریت کنند و ریسک ناشی از آن را به حداقل برسانند. در نهایت، FATF پیشنهاد می‌کند که ارائه‌ دهندگان استیبل کوین باید مجوزهای لازم در حوزه قضایی مورد نظر را داشته باشند که عمدتاً تجارت خود را در آنجا انجام می‌دهند.

تاثیر بر NFTها

همانند DeFi و استیبل کوین‌ها، NFTها محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و اکنون ستون اصلی اکوسیستم ارزهای دیجیتال هستند. همانند DeFi و استیبل کوین‌ها، NFTها محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و اکنون ستون اصلی اکوسیستم ارزهای دیجیتال هستند. برخلاف رویکرد گسترده نسبت به جنبه‌های مختلف صنعت ارزهای دیجیتال، FATF توصیه می‌کند که NFT‌ها «به طور کلی تحت تعریف FATF به عنوان دارایی‌های مجازی در نظر گرفته نمی‌شوند».

دستورالعمل FATF برای صنعت ارزهای دیجیتال چیست؟

دستورالعمل FATF از نزدیک موضع تهاجمی تنظیم‌ کننده‌های امریکا را در مورد DeFi، استیبل کوین‌ها و سایر بخش‌های اصلی اکوسیستم کریپتو دنبال می‌کند. در نتیجه، پروژه‌های متمرکز و غیرمتمرکز به شدت تحت فشار قرار می‌گیرند تا از همان الزامات AML مطابق با موسسات مالی سنتی پیروی کنند.

با توجه به تاثیر گسترد‌ه‌ای که FATF بر روی پروژه‌ها می‌گذارد، کارآفرینان رمزارز نه تنها در آمریکا، بلکه در سراسر جهان چالش‌های سختی را پیش رو خواهند داشت.

منبع: cointelegraph