فهرست مطالب
ترون چیست ؟
ترون برای کمک به اینترنت غیرمتمرکز به عنوان یک ماشین مجازی ایجاد شده است. ترون مانند اتریوم قادر به ایجاد برنامههای غیرمتمرکز در قراردادهای هوشمند است و دلیل محبوبیت این ارز، انجام تراکنشهای سریع است. به طور خلاصه ترون 2000 تراکنش در ثانیه را پردازش میکند و کارمزدی دریافت نمیکند به عبارتی کارمزد شبکه ترون صفر است.
هدف ترون ایجاد اینترنت غیرمتمرکز است که به دست کاربران شخصی اداره میشود و با اینترنتی که اکنون مورد استفاده قرار گرفته است متفاوت میباشد. ماهیت شفاف بلاک چین ایده خوبی برای طراحی وب غیر متمرکز است.
تاریخچه ترون چیست ؟
ترون در سال 2017 توسط جاستین سان، در سنگاپور راهاندازی شد که اکنون به نام ترون شناخته میشود. هدف سان از راهاندازی ترون ایجاد اینترنت غیرمتمرکز بود همچنین او فارغالتحصیل دانشگاه Ma’s Hupan است که توسط بنیانگذارشرکت علی بابا (Alibaba) مورد حمایت قرار گرفته است.
یک برنامه محبوب برای پخش زنده به نام Peiwo در چین ایجاد کرد که کاربران زیادی را به خود اختصاص داده است همچنین نماینده اصلی ریپل در چین بود.
نحوه کار ترون چیست ؟
ارز دیجیتال ترون برای حذف واسطهها به ایجاد اینترنت غیرمتمرکز میپردازد. در حال حاضر چند شرکت بزرگ بر اینترنت تسلط دارد به همین دلیل به دنبال راهی برای بهبود اینترنت است که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
- کنترل نکردن و آزاد کردن دادهها
- ایجاد سیستمی که به تولیدکنندگان محتوا پاداش دهد
- ایجاد زیرساختهایی برای تبادل غیرمتمرکز داراییهای دیجیتال و پیش بینی بازار
ترون از برنامههای غیرمتمرکز طراحی شده تا به تولیدکنندگان محتوا پاداش دهد.
دلایل اختراع ترون چیست ؟
هدف ترون کمک به تولیدکنندگان محتوا برای دریافت بیشتر پاداش است زیرا در شرایط فعلی شرکتهای بزرگ مانند YouTube ،Facebook و Apple با تولید محتوا در شبکهها و رسانهها پول به دست آمده از رسانهها را دریافت و همچنین دادهها را کنترل میکنند. به همین دلیل تولیدکنندگان محتوا تنها اندک کمی پاداش دریافت میکنند اما ترون برای رفع این مشکل به وجود آمد.
به طوری که بینندگان به طور مستقیم از شبکه ترون با پرداخت توکنهای TRX میتوانند به تولیدکنندگان محتوا پاداش دهند.
مزایا و معایب ترون چیست ؟
مزایا
- کارمزدهای شبکه ترون رایگان است و تراکنشها بدون کارمزد انجام میشود.
- در هر ثانیه قادر به پردازش 2000 تراکنش است و در مقایسه با کوینهای دیگر شاهکار است.
- ترون قادر به ایجاد برنامههای غیر متمرکز است که با ایجاد یک برنامه غیرمتمرکز در شبکه ترون و تولید محتوا در آن میتوانید داراییهای دیجیتال دریافت کنید.
- قادر به پشتیبانی از تولیدکنندگان محتوا است.
معایب
- تقریبا 50 درصد از توکنهای TRX در 10 آدرس مختلف ذخیره شده است که منجر به متمرکز بودن شبکه میشود به همین دلیل آنها میتوانند تاثیر مستقیمی بر قیمت این ارز داشته باشند.
- تنها 15 درصد از کوینها در دسترس سرمایهگذاران خصوصی است و مابقی کوینها در دست توسعه دهندگان و سرمایه گذاران مالک است.
توکنهای ترون چیست ؟
ترون از دو نوع توکن تشکیل شده است، توکنهای TRC-10 و TRC-20.
TRC-10
توکنهای TRC-10 قبل از ایجاد ترون در شبکه اتریوم فعالیت میکرد اما پس از ایجاد ترون به شبکه خود منتقل شد. اکثر کیف پولهای محبوب از TRC-10 پشتیبانی نمیکنند و برای ایجاد برنامههای غیرمتمرکز از توکنهای TRC-20 استفاده میشود.
TRC-20
کارایی این توکن از TRC-10 بیشتر است و در قراردادهای هوشمند از آن استفاده میشود. برای ایجاد برنامههای غیرمتمرکز هم باید از توکنهای TRC-20 استفاده شود. ترون در زمینهی قراردادهای هوشمند و بلاک چین رمزنگاری پتانسیل زیادی دارد.
امنیت ترون به چه صورت است؟
مانند سایر ارزهای دیجیتال غیر متمرکز است و دارندگان ترون باید از ارزهای خود محافظت کنند و مسئولیت نگهداری از توکن خود را به عهده گیرد.
استیکینگ ترون (Staking TRON) چیست ؟
امکان کسب درآمد را برای کاربران فراهم میکند و همچنین شبکه را ایمن نگه میدارند. هرچه سهام آنها بیشتر باشد قدرت ترون (TRON Power) آنها هم بیشتر است به این معنی که نسبت 1:1 با یکدیگر دارند. از قدرت ترون برای رای دادن به نمایندگان استفاده میشود همچنین کاربران بعد از 3 روز میتوانند قدرت ترون خود را به TRX تبدیل کنند.
استخراج ترون
توکنهای ترون قابل استخراج نیست بلکه با استیکینگ توکنها میتوان اعتبارسنجی تراکنشها را انجام داد که در ازای این کار توکن و یا کارمزد شبکه دریافت میشود. اما توجه به این نکته الزامی است که تمام توکنهای پرداخت شده به سهامداران در ازای تایید تراکنشها، از قبل در شبکه موجود میباشد و به تازگی استخراج نمیشود.
کیف پولهای ترون چیست ؟
کیف پولهای ایجاد شده توسط شبکه ترون در وب سایتها قابل دسترسی است که در زیر نمونههایی از آنها را بررسی میکنیم.
- Ledger Nano S: کیف پول سختافزاری
- Trezor: کیف پول سختافزاری
- Guarda: کیف پول دسکتاپ
- Guarda: کیف پول دسکتاپ
- Tronscan: کیف پول گرم
- Tronlink: افزونه گوگل کروم
هر کدام از کیف پولها دارای معایب و مزایایی است و یا برخی از آنها امنیت بیشتری دارند که قبل از انتخاب آنها باید اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنید تا با آگاهی بهترین گزینه را انتخاب کنید.
منبع: coinjournal , securities