بایت کوین چیست ؟ | آنچه درباره این رمزارز غیرقابل ردیابی باید بدانید

بایت کوین چیست ؟

بایت کوین (BCN) یک ارز دیجیتال امن و ناشناس است که آدرس گیرندگان و فرستندگان تراکنش‌ها را پنهان می‌کند و غیر قابل پیگیری می‌باشد. این ارز دیجیتال همتا به همتا در ژوئیه سال 2012 همزمان با ارز دیجیتال مونرو که یکی دیگر از کوین‌های پرایوسی و فورک بایت کوین است، منتشر شد اما اصول و طراحی ساخت بایت کوین چیست ؟ در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

متن باز

سیستم بایت کوین متن باز است به این صورت که هرکسی که بخواهد می‌تواند در توسعه دادن این ارز شرکت کند و با پیوستن به شبکه از این ارز استفاده و پشتیبانی کند.

قابلیت تنظیم خودکار

سیستم مالی بایت کوین غیر متمرکز است که  اجازه کنترل هزینه‌های لازم خود برای عملیات ارزی را می‌دهد. قابلیت تنظیم خودکار باعث می‌شود هنگامی که بالاترین کارایی عملکرد را دارد، بهینه ترین حالت را تشخیص دهد.

برابری طلبی

پروتکل شبکه به صورتی طراحی شده است که بهره‌وری را هم با رایانه‌های تخصصی و هم رایانه‌های معمولی فراهم می‌کند.

تفاوت بیت کوین و بایت کوین چیست ؟

بیت کوین و سایر آلت کوین‌ها ویژگی‌های برتری را نسبت به ارزهای فیات ارائه داده‌اند اما هنوز می‌توان تراکنش‌های کیف پول‌ها را ردیابی کرد. به همین دلیل بایت کوین به وجود آمد تا تراکنش‌ها به صورت ناشناس انجام شود.

بالاترین ارزش بایت کوین حاصل از پیشرفت ذخیره تراکنش‌ها در بلاک چین بیت کوین و آدرس‌های عمومی گیرندگان و فرستندگان آن است. هدف بایت کوین یافتن راه حلی مناسب برای ناشناس ماندن این آدرس‌ها است اما راه حل‌های بایت کوین چیست ؟ در ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

مشکل

هنگام ارسال یک ارز دیجیتال برای شخص دیگری، مقدار ارز انتقالی به همراه آدرس انتقال دهنده و دریافت کننده به عنوان بخشی از تراکنش در بلاک چین ذخیره می‌شود. اما در این جا مشکلی به وجود می‌آید که اگر آدرس عمومی کاربران فاش شود، تعداد تراکنش‌های دریافتی و میزان آن‌ها نیز مشاهده می‌شود.

راه حل

با استفاده از الگوریتم امضا حلقوی به نام CryptoNote مشکل شناسایی آدرس‌های کاربران را برطرف کرده است. به دلیل مشترک بودن امضاهای حلقوی بین چند کاربر تحلیلگران تنها می‌توانند گروهی از افرادی که این تراکنش را انجام داده‌اند شناسایی کنند اما شناسایی فرد اصلی غیر ممکن است.

نحوه کار بایت کوین

بایت کوین از ابتدا با هدف بهبود اختلال‌های شبکه بیت کوین همراه با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی کاربر، ناشناس ماندن و تراکنش‌های بدون هزینه، به وجود آمد. کاربران می‌توانند با خرید بایت کوین و یا حتی استخراج آن در این شبکه فعالیت کنند. ویژگی‌های بارز بایت کوین چیست ؟ تورم، انتشار، نوع تراکنش‌ها و قابلیت اعتماد است .

امنیت شبکه بایت کوین

مانند سایر ارزهای دیجیتال امنیت شبکه توسط قدرت محاسباتی کل رایانه‌های سیستم تامین می‌شود و امنیت وجوه ذخیره شده شما در کیف پول به صورت خودکار توسط شبکه تامین می‌شود.

الگوریتم مورد استفاده در بایت کوین همانند بیت کوین اثبات کار است و از مقدار زیادی حافظه استفاده می‌کند که باعث می‌شود GPU کارایی کمتری داشته باشد. این طراحی تنها به دلیل برابری استخراج است تا شرایط کسانی که با CPU به استخراج می‌پردازند با کسانی که از GPU یا ASIC استفاده می‌کنند یکسان باشد.

تراکنش‌های بایت کوین

تراکنش‌های بایت کوین تنها در 120 ثانیه انجام می‌شود. این تراکنش‌ها در بلاک چین بدون شناسایی انتقال دهنده و دریافت کننده و حتی مقدار ارز انتقالی انجام می‌شود. این ارز همانند سایر ارزهای دیجیتال بدون نیاز به واسطه یا بانک انجام می‌شود و به تنها چیزی که نیاز دارد اتصال به اینترنت است. این شبکه با استفاده از امضای حلقوی و جفت‌کلیدهایِ کلید خصوصی و کلید عمومی یک‌بارمصرف تراکنش‌ها را انجام می‌دهد.

تورم و انتشار کوین

تعداد کل کوین‌های بایت کوین 184,740,000,000  واحد است که در حال حاضر 99 درصد از آن استخراج شده است یعنی حدود 184،066،828،814 واحد. هرکسی می‌تواند با تبدیل شدن به یک ماینر در انتشار و توسعه بایت کوین شرکت کند. ماینرها تنها می‌توانند تراکنش‎ها را تایید کنند و هیچگونه دسترسی به اطلاعات مالی کاربران ندارند.

پاداش بلاک این رمزارز به تدریج بعد از چهارسال نصف می‌شود و با کاهش قدرت محاسبه منجر به آسیب پذیری شبکه می‎شود اما وب سایت بایت کوین این مسئله را چندان مهم نمی‌داند زیرا انتشار را با سرعت پایین‌ کاهش‌می‌دهد.

استخراج بایت کوین

بایت کوین توسط CPU نیز استخراج می‌شود و هرکسی به عنوان ماینر می‌تواند در این شبکه فعالیت کند. پاداش بلاک هر 120 ثانیه کاهش می‌یابو و در حال حاضر 99 درصد از بایت کوین‌ها استخراج شده است.

اما نکات قابل توجه در مورد استخراج بایت کوین چیست ؟ در زیر به چند نمونه از این نکات اشاره خواهیم کرد:

  • سختی استخراج با توجه به هش ریت شبکه تغییر می‌کند به این معنی که اگر ترافیک شبکه زیاد شود سرعت تولید بلاک‌های جدید را ثابت نگه می‌دارد.
  • اندازه‌ی تراکنش‌ها بر خلاف بیت کوین نامحدود است اما هرچه تراکنش بزرگتر باشد به هزینه بیشتری نیز نیاز دارد.
  • ماینرها می‌توانند سایز بلاک‌ها را به دلخواه محدود کنند. محدودیت نهایی دو برابر متوسط بلاک‌های قبلی است.
  • هر کاربر می‌تواند به اندازه بلاک‌ها رای دهد.
  • برای بلاک‌هایی با سایز بزرگ جریمه‌ای در نظر گرفته شده است به طوری که پاداش آن بلاک‌ها بسیار کم است.

خدمات بایت کوین برای چه کسانی مناسب است؟

مشتریان، مشاغل و سرمایه گذاران از خدمات بایت کوین استفاده می‌کنند که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم.

مشتریان

می‌توانید با استفاده از ارز دیجیتال بایت کوین تراکنش‌های خود را به صورت ناشناس و ایمن انجام دهید همچنین کوین‌های این ارز را از طریق دستگاه‌های معمولی استخراج کنید و پرداخت‌های بین‌المللی را بدون هزینه انجام دهید.

مشاغل

شما می‌توانید با استفاده از بایت کوین پرداخت‌های بین‌المللی را بدون هزینه و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهید و اسرار شرکت و مشتریانتان را حفظ کنید.

سرمایه گذاران

کوین‌های خود را به طور خصوصی ذخیره کنید و سود آن را به صورت بیت کوین یا دلار دریافت کنید.

چالش‌های بایت کوین چیست ؟

قبل از انتشار بایت کوین به صورت عمومی 82 درصد از این کوین استخراج شده بود به همین دلیل تصور می‌شد که توسعه دهندگان آن را دستکاری کرده‌اند همچنین این ارز دیجیتال قبل از قرارگیری در لیست بایننس حجم تراکنش‌های بسیار پایینی داشت.

یکسال قبل از این اتفاق نیز دچار مشکل باگ تورم بی نهایت شد. یک مشکل در CryptoNote وجود دارد که کوین‌ها را به صورت نامحدود تولید می‌کند به همین دلیل یک میلیون کوین جدید از طریق این باگ استخراج شد. نکته پایانی این است که هویت اشخاصی که تیم بایت کوین را تشکیل داده‌اند همچنان نامشخص است.

منبع: finder,  cryptonews